חוות דעת רפואית לניתוחי אף, יכולה להיעשות באחת משלוש הדרכים: לפני ניתוח אף ראשון בכדי לקבל הצעת מחיר ואבחון על סוג הבעיה הקיימת; לאחר תוצאות לא מספקות של ניתוח אף ראשוני או כחוות דעת על סיבוכים ותופעות לוואי קיימות; וכהכנה למשפט תביעה על רשלנות רפואית ביחס לניתוח אף שנעשה.
בכל מקרה של בקשה לחוות דעת שנייה, יצטרך המומחה להחליט על טיב השיפור האסתטי שנעשה, על חיוניותו ועל התוצאות האסתטיות והרפואיות שהתקבלו.
לפעמים, תתבקש חוות דעת שנייה מרופא בדבר סיבה רפואית לניתוח אף. ישנם מקרים בהם עיוות במבנה האף מפריע לנשימה או לתפקודים פיסיים נוספים, ולכן יחליט המטופל כי יש לו צורך בדעות שונות ונוספות של רופאים ביחס לבעייתו. חוות דעת זו עשויה להיות מוכרת וממומנת על ידי קופת החולים של המטופל, כחלק מהשירות הניתן.
בהתאם לממצאי חוות הדעת הרפואית, ניתן לקבוע אם קיים צורך בניתוח, או לחילופין האם יש לו עילה לתביעת הרופא המנתח. כאשר חוות הדעת הרפואית נעשית מטעם בית המשפט, כחלק מהדיון בתיק המטופל, היא עשויה לקבוע את גובה הפיצויים או את אחוז הנכות הפוטנציאלי.
==> זקוק לחוות דעת רפואית? לחץ כאן לפרטים נוספים
חוות דעת רפואית לפני הניתוח: להבין את כל האפשרויות
ההחלטה על ניתוח אף, אשר הינה החלטה אסתטית בעיקרה, צריכה להיעשות באופן מושכל, לאחר שפרמטרים רבים נלקחו בחשבון. לשם קבלת התוצאות המספקות ביותר, על המטופל לבחון מספר רופאים ומנתחים ולהחליט ביניהם. חוות דעת שנייה יכולה לספק תמונה רחבה יותר, לא רק מבחינת עלות הפרוצדורה, אלא גם ובעיקר לשם חיוניות התהליך עצמו, מידת ההתאמה של המטופל להליך זה, ומידע נוסף בדבר ניתוחים נוספים, סיבוכים או תופעות לוואי פוטנציאליות.
על המטופל לשאוף לכימיה ולקשרים פתוחים עם הרופא המנתח, בכדי שיוכל לשאלו את כל אותן שאלות אשר מטרידות אותו לגבי הניתוח והעתיד. פעמים רבות, דווקא בחוות הדעת השנייה, מצליח המטופל להבין את התמונה הרחבה יותר, ואת מורכבות הניתוח והתוצאות.
ברוב המקרים, חוות הדעת הרפואית ניתנת רק לשם התרשמות, והתשלום יתבצע רק כאשר יוחלט על המשך טיפול. עם זאת, נושא הייעוץ והתשלום הכרוך בו, חייב להיות מוסכם על שני הצדדים (הן הרופא והן המטופל), עוד בטרם קביעת ותחילת הפגישה.
חוות דעת שנייה לאחר תוצאות לא מספקות
רוב ניתוחי האף מסתיימים בהצלחה ושביעות רצון של המטופלים. אולם ישנם מקרים בהם מרגיש המטופל כי התוצאה המקווה לא התממשה. פעמים רבות, הוא יבחין בזאת לאחר מספר שבועות מיום הניתוח, כאשר הנפיחות המקומית תחלוף והתחבושות יוסרו.
כדי שלא להתרשם מחוות דעתו של המטופל בלבד, הוא יידרש לחוות דעת רפואית שנייה. חוות דעת זו תוכל לספק מידע אובייקטיבי, ולהעמיד את החלטותיו של הרופא המקורי במבחן "הרופא הסביר". בנוסף, לפעמים, בית המשפט מבקש לדעת האם רשלנות רפואית באמת התרחשה, וידרוש חוות דעת רפואית שנייה.
המטופל יישלח להסתכלות ואבחון אצל מנתח פלסטי אשר יחווה את דעתו על הניתוח שנעשה, הסיבוכים שהתרחשו והמראה החדש, ויחבר דוח כולל, מקיף ועשיר בפרטים.
כשהרופא נותן את דעתו על פי דרישות בית המשפט, כל מה שייאמר יהיה מקובל על בית המשפט, הן לצורך הפסיקה והן לצורך הערכת גובה הפיצויים או אחוז הנכות. חוות דעת זו תצטרך לתת את הדעת ולשים לב לגבי טיפולים נוספים אשר צריכים להיעשות בכדי לתקן את שאמור להיות מתוקן או ניתוחים חוזרים שעל המטופל לעבור.